snippet

IBE201: Oppsett av sensitivitetsanalyse

Submitted by lroedal on Mon, 12/11/2017 - 19:31

I dagens labtime var det flere som syns det var problematisk å sette opp en sensitivitetsanalyse ved hjelp av Excels innebygde verktøy. Om du benytter avdrag()-formelen kan dette gjøres manuelt, men det enkleste er Excel's innebygde funksjon. Se videoen under for fremgangsmåte.

IBE151: Sende epost gjennom Access (vha. Outlook)

Submitted by lroedal on Mon, 12/11/2017 - 01:10

Skrev nettopp en kort artikkel med tilhørende kodesnutt på det andre nettstedet mitt, som jeg tror noen av dere som tok (evt. tar) IBE151 kan ha nytte av til egne prosjekter. Kodesnutten lar deg sende eposter ved hjelp av Outlook, direkte fra Access. Jeg testet dette med 2013-versjonen, som dere kan laste ned gratis (via lenke i toppen på studenteposten deres). Kodesnutten finner dere her. 

IBE120: Hvordan sjekke etter nuller i datasettet "Havner Gods"

Submitted by lroedal on Mon, 12/11/2017 - 01:05

Fikk epost fra noen elever som slet litt med å kode makroen som skulle sjekke etter nuller i øvingsoppgaven om Havner Gods. Problemet med makroen som var skrevet, var at slik den var satt opp, ville verdien i den siste kolonnen være den som bestemte utfallet, uavhengig av innholdet i de andre cellene. Problemet blir da at dersom det finnes data, men den siste kolonnen mangler data, vil likevel makroen tro at hele raden er "tom". Jeg skrev derfor en makro, hvor jeg har prøvd å legge til kommentarer for hvordan den fungerer.

IBE151: Introduksjonsvideo til debugging

Submitted by lroedal on Mon, 12/11/2017 - 01:04

Laget i dag en kort videosnutt hvor jeg debugger gjennom et enkelt program som skal skrive ut en Fibonacci-frekvens. Snakker litt om enkeltfunksjoner som kan gjøre det lettere å teste programmene deres. Et høyt antall av dere som tar dette kurset, burde se denne videoen.

IBE151: Løsningsforslag, eksamen V2014

Submitted by lroedal on Mon, 12/11/2017 - 01:03

EDIT 25.11: Da er løsningsforslag for oppgave D også ute.

EDIT 21.11: Løsningsforslag for oppgave C er også lagt til.

Har tatt meg tid til å opprette løsningsforslag for de første oppgavene på eksamen avholdt våren 2014. Hele oppgave A og B er ferdig, og regner med at jeg tar unna C og D etterhvert som jeg får ledig tid. Har lastet opp filene slik at dere kan hente de ned, og sammenligne det mot det dere har gjort selv i labtimene. Lykke til med eksamensforberedelsene - og husk at det ikke er noe i veien for å sende meg en epost om dere står fast under øvingen! :)

IBE151: Video som demonstrerer en funksjon i VBA

Submitted by lroedal on Mon, 12/11/2017 - 00:58

Laget en kort videosnutt som demonstrerer opprettelse og bruk av en funksjon i VBA. Funksjoner er svært nyttige, da de tillater deg å gjenbruke kode, uten å skrive denne på nytt. Om du da bruker koden flere plasser, og senere ønsker å endre koden, vil du også bare ha behov for å endre koden på en enkelt plass.